WEGAM / WEGAS


Werkgevers worden steeds vaker aansprakelijk gesteld voor schade die de werknemer tijdens werktijd in een bedrijfsauto, bedrijfsscooter of fiets veroorzaakt. Veel ondernemers staan hier niet bij stil, terwijl de financiële gevolgen behoorlijk kunnen zijn. Het is ook een verzekering die vaak moeilijk is uit te leggen aan ondernemers. Waarom worden zij aansprakelijk gesteld voor materiële  en of letsel schade. Immers als het bijvoorbeeld een autoschade betreft wat kan de ondernemer hier dan aan doen. Helemaal als de auto goed onderhouden is en normaal is verzekerd. Het voelt als onrechtvaardig dat de ondernemer voor de kosten opdraait. Toch is het zo. Een WEGAM | WEGAS dekking is erg belangrijk wanneer je personeel hebt.  Informeer naar de mogelijkheden.

Wegam/WEGAS

De Wegam/Wegas dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor schade aan de werknemer door bijvoorbeeld een ongeval als hij of zij zakelijk reist en daarbij schade en/of letsel oploopt.

In 2001 bepaalde het ArenA arrest van de Hoge Raad dat werknemers de werkgever aansprakelijk kunnen stellen voor letselschade en zaakschade na een verkeersongeval in werktijd. De aansprakelijkheid van de werkgever is gebaseerd op artikel 7:658 en 7:611 van het Burgerlijk Wetboek, op grond van redelijkheid en billijkheid. De standaard AVB-verzekering dekt deze aansprakelijkheid niet, dit betekent dus een groot risico voor de werkgever. De Wegam-verzekering, ook wel Wegas genoemd, is de oplossing voor dit risico.

Voetgangers, fietsers en openbaar vervoer

Veel Wegam/Wegas-verzekeringen geven ook dekking bij verkeersdeelname als voetganger, fietser of in het openbaar vervoer. Daarom is het belangrijk om de polisvoorwaarden te checken voor de exacte dekking.

Afsluiten

Candor heeft een ruime keuze in Wegam/Wegas-verzekeringen van diverse maatschappijen

Meer weten over zakelijke verzekeringen voor het MKB kijk dan hier voor zakelijke verzekeringen of hier voor MKB-ers met personeel. Of neem CONTACT met ons op.

..


Overige verzekeringen