Extra kostenverzekering


Als je na bijvoorbeeld een brand je bedrijfsprocessen voort moet zetten op een andere locatie, brengt dat veel extra kosten met zich mee. De extra kostenverzekering vergoedt de extra kosten van een tijdelijke bedrijfspand en de apparatuur die je moet huren. Zo wordt herstarten een stuk makkelijker.

Extra kostenverzekering in het kort

Na schade aan het bedrijfsgebouw of andere bedrijfsmiddelen wil je zo snel mogelijk weer aan de slag. Kun je na een grote schade weer snel aan de slag? Dan is dit wellicht een goede verzekering voor jou. Immers als je snel weer aan de slag kunt is er geen of weinig omzetverlies. Wat je wel hebt zijn extra kosten zoals bijvoorbeeld tijdelijke bedrijfsruimte of computers.  Dan is de huur daarvan met deze verzekering gedekt. Een Extra kostenverzekering is vooral geschikt voor bedrijven die na schade ergens anders kunnen doorwerken. Je loopt dan geen of minder bedrijfsschade op.

Wat is verzekerd?

De Extra kostenverzekering vergoedt extra kosten om het bedrijf draaiende te houden na een verzekerde gebeurtenis. Dit kan brand- of waterschade zijn, maar bijvoorbeeld ook inbraak of tijdelijke sluiting van het bedrijvenpark waar je gevestigd bent. Extra kosten zijn bijvoorbeeld:

  • huur van tijdelijke bedrijfsruimte;
  • huur van computers of communicatieapparatuur;
  • kosten om de tijdelijke locatie geschikt te maken;
  • extra reiskosten van personeel;
  • mogelijke extra salariskosten en overwerk;

De kosten worden vergoed gedurende uitkeringstermijn die je bij het afsluiten van de verzekering kiest. Meestal kiest men voor een uitkeringstermijn van 52 weken. Andere opties zijn veelal ook mogelijk.

Wat is niet verzekerd?

De brutowinst is niet verzekerd. Voor mislopen van brutowinst kunt je de Bedrijfsschadeverzekering afsluiten.  Ook wanneer het niet mogelijk is om snel vanuit een andere locatie door te kunnen werken is een bedrijfsschade verzekering voor jouw een betere oplossing.

Meer weten wat over deze belangrijke verzekering? Neem  CONTACT met ons op.


Overige verzekeringen