Milieuschadeverzekering


Heeft je bedrijf geen milieuschadeverzekering ? Dan kunt je onverwacht worden geconfronteerd met hoge kosten. Bijvoorbeeld als er brand is geweest.  Jouw opstalverzekering en inboedelverzekering dekken de schade aan het pand en de goederen, maar niet de kosten van het opruimen van bijvoorbeeld verontreinigd bluswater. Dit bluswater kan de bodem ernstig verontreinigen . Naast het opruimen moet je dan ook de grond weer schoonmaken.  Saneringskosten dus. Dit is een wettelijke plicht. Naast je eigen locatie zijn veelal ook de locaties meeverzekerd waar je werkzaamheden verricht.

Is een milieuschadeverzekering nodig?

Je hebt als ondernemer bij bodem- of waterverontreiniging een wettelijke saneringsplicht. Deze verzekering vergoedt de saneringskosten. Naast de eigen locatie en werklocatie zijn ook de omliggende locaties meeverzekerd. Als ondernemer probeer  je er voor te zorgen dat je geen schade aan het milieu veroorzaakt. Maar als er toch iets fout gaat, zijn de gevolgen voor jouw. Milieuschade ontstaat sneller dan je denkt en de kosten van sanering kunnen fors oplopen.

De Milieu schadeverzekering biedt bescherming

Deze verzekering is er niet alleen voor bedrijven die regelmatig werken met gevaarlijke stoffen. Het zijn echter zeker niet alleen stoffen als asbest, bestrijdingsmiddelen en andere gevaarlijke stoffen die in geval van calamiteit leiden tot milieuclaims.

Zelfs schoonmaak-middelen, brandstoffen en vloeistoffen in machines, airco’s e.d kunnen een stevige milieuclaim tot gevolg hebben. De kosten van sanering kunnen fors oplopen en komen volledig voor rekening van de ondernemer onder het motto: ‘de vervuiler betaalt’. Met de Milieuschade verzekering ben je hiervoor uitstekend verzekerd.

De Milieuschade verzekering biedt u onder meer de volgende voordelen

  • Uitgebreide dekking bij milieuschade;
  • Keuze mogelijkheden voor aanvullende dekkingen;
  • Ondervangt dekkingshiaten op andere polissen;
  • Bij advies en schade een verzekeraar/ intermediair met kennis en kunde;
  • De aansprakelijkheidsvraag speelt geen rol;

Meer weten over de milieuschade verzekering? Neem dan CONTACT met ons op voor een afspraak of offerte. Kijk ook HIER voor voorbeelden milieuschade


Overige verzekeringen