Geplaatst op: 29 maart 2017

Cyberverzekeringen steeds populairder

Meer vraag naar cyberverzekeringen

Nederlandse bedrijven sluiten meer cyberverzekeringen af. Tussen 2014 en 2016 noteerde Lloyd’s een toename van 900 procent in de cyberpremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven. Volgens de verzekeraar is Nederland de grootste afnemer van cyberverzekeringen in centraal Europa en laten we landen als Duitsland, Frankrijk en Italië achter ons.

Lloyds

Nederlandse bedrijven willen goed voorbereid zijn op cyberincidenten. Uit een enquête van Lloyd’s over cyberrisico’s blijkt dat 94 procent van alle Nederlandse bedrijven de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met cyberincidenten en maakt 68 procent zich zorgen over de risico’s.

Europa

”Voor de Europese implementatie van de algemene verordening gegevensbescherming in 2018 heeft Nederland al de nationale meldplicht datalekken ingevoerd. Het lijkt erop dat bedrijven zich hierdoor bewuster zijn geworden van de kwetsbaarheid van hun gegevens en de risico’s en gevolgen van cyberdreigingen”, zegt Ralph van Helden, manager Benelux bij Lloyd’s.

Digitaal tijdperk

”In dit digitale tijdperk kun je cyberincidenten nooit volledig uitsluiten. Het belangrijkste is dus hoe je hiermee omgaat en welke maatregelen je neemt om je bedrijf en je klanten te beschermen. Een cyberverzekering zorgt er niet alleen voor dat de financiële risico’s beperkt blijven. Het kan bedrijven ook wegwijs maken in deze nieuwe omgeving, of helpen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, om te gaan met mogelijke operationele en reputatieschade en sneller te herstellen.”