Debiteuren verzekering


Debiteuren verzekering

Een debiteuren verzekering biedt bescherming tegen het risico dat een afnemer geleverde goederen en diensten niet kan betalen doordat de afnemer failliet gaat of in surseance van betaling is geraakt.

Voordelen van de debiteurenverzekering van Atradius 

 • Je bent gedekt tegen wanbetaling en faillissement.
 • Atradius verzorgd ook het incasso.
 • De klant wordt vooraf op kredietwaardigheid gescreend.
 • Je hebt 24/7 toegang tot actuele debiteuren informatie.
 • Kortom: Atradius geeft zekerheid!

Onze top 3

 1. infoZeker

Een concreet advies over de kredietwaardigheid van de afnemer. Met infoZeker weetje van te voren of een klant goed is voor zijn geld en kan onbezorgd zaken doen!

infoZeker direct duidelijkheid ! Hoe kredietwaardig is de afnemer? Als startende ondernemer of kleine MKB’er wil je op eenvoudige wijze meer weten over de kredietwaardigheid van jouw afnemers. Is het afsluiten van een reguliere kredietverzekering voor nét een stap te ver, dan biedt infoZeker van Atradius uitkomst. Je vraagt een kredietlimiet aan voor jouw klant en wij geven direct inzicht in de kredietwaardigheid. Zo bent je snel en eenvoudig zeker van je zaak.

Wat kost infoZeker? De premie voor infoZeker is relatief laag. Afhankelijk van de gekozen dekking betaal je een premie vanaf € 150,- tot maximaal € 375,- op jaarbasis. Bij een faillissement keren wij de maximale vergoeding per claim uit. Het aanvragen van een kredietwaardigheidsadvies over een van jouw afnemers kost slechts € 32,50. In onderstaand tarievenschema zie je precies welke kredietlimieten mogelijk zijn, welke vergoeding je krijgt bij faillissement, en wat de premie is op jaarbasis

 1. mkbZeker

Atradius mkbZeker is een debiteuren verzekering die aan jou uitkeert als jouw klanten niet betalen. Al vanaf EUR 100,- per maand!

mkbZeker verzekerd van betaling Als ondernemer wil je de garantie dat jouw zakelijke klanten betalen. Tegelijkertijd wil  je mooie kansen grijpen en onbezorgd zakendoen. En, je maakt je liever geen zorgen over klanten die hun rekening misschien niet betalen. Speciaal voor bedrijven met een omzet tot € 10 miljoen per jaar is er Atradius mkbZeker: een volwaardige kredietverzekering met eenvoudige voorwaarden, maximale dekking, flexibel incasso én ruimte om een eigen pakket op maat samen te stellen.

Tarieven Atradius mkbZeker

Atradius biedt mkbZeker aan in vier verschillende pakketten tegen een vast premiebedrag per kwartaal. Jij kiest zelf de maximale schadevergoeding per jaar en ziet dan direct de hoogte van de premie. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

De maximale dekking per klant is € 15.000.

Pakket Premie per 
kwartaal 
Maximale 
schadevergoeding
per jaar 
Pakket 1 € 300 € 30.000
Pakket 2 € 500 € 50.000
Pakket 3 € 750 € 75.000
Pakket 4 € 1.000 € 100.000

Wanneer je nog geen betalingservaring of kredietinformatie hebt, kun je bij ons een kredietlimiet opvragen voor slechts € 20 per debiteur. Kredietlimieten zijn niet inbegrepen in de premie. Genoemde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting of btw.

Atradius mkbZeker:

 • verzekert jouw klanten in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg
 • verzekert betalingscondities tot maximaal 60 dagen na factuurdatum
 • is gemaakt voor bedrijven met een totale jaaromzet tot € 10 miljoen
 1. Modula zeker

 Maatwerk in kredietverzekeringen.

De Modula-polis maakt zijn naam waar. Met deze modulaire polis kies je zelf de bouwstenen voor zijn debiteuren verzekering. Een flexibele manier om zich in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet. Je verzekert niet méér, maar ook niet minder dan het bedrijf nodig heeft.

Meer weten over het verzekeren tegen niet betalende debiteuren? Neem gerust eens CONTACT met ons op.


Overige verzekeringen