Detailhandel


Van Winkel tot webshop winkel

In de detailhandel , de detaillist, loopt altijd het risico van schade.  Iedere winkel is weer anders. Een persoonlijke aanpak is dus belangrijk wanneer je een winkel goed wilt verzekeren. Wij werken met een zogenaamde risicoscan waarbij we alle risico’s vooraf goed in beeld brengen. Samen kijke we dan welke risico’s echt moeten worden verzekerd en welek niet.

Risico’s voor detailhandel

Nederland kent ruim 100.000 winkel sen 20.000 webwinkels. Al deze winkels lopen risico’s de één wat meer dan de ander. Hieronder de grootse risico’s op een rij.

Diefstal van of schade  aan uw voorraad

Als winkelier hebt u veel producten in de winkel of in uw magazijn. Bij een inbraak kunnen de kosten snel oplopen. Brand- en waterschade kunnen zelfs een volledige voorraad vernietigen.

Aansprakelijkheid

Hebt u een onveilig product verkocht en loopt een klant daardoor schade op? Bijvoorbeeld letsel door een onveilig product? Dan kan de klant u aansprakelijk stellen. Hetzelfde geldt als een klant letsel oploopt in uw winkel.

Wanbetalers en juridische conflicten

Soms krijgt u te maken met geschillen die u zelf niet eenvoudig kunt oplossen: klanten die hun rekening maar niet betalen. Of leveranciers die niet leveren volgens de afspraken. Juridische hulp kan u helpen in deze gevallen.

Vals geld of diefstal van contant geld

Werkt u met contant geld in uw winkel? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met vals geld. Ook diefstal van geld is geen uitzondering in de detailhandel. Zeker als dat gebeurt door een overval heeft dat grote gevolgen.

Natuurlijk kunnen er meer risico’s zijn. Denk bijvoorbeeld wanneer u een bedrijfspand in eigendom heeft, of veel aan een huurpand hebt veranderd, bedrijfsauto’s, scooters. Om nog maar niet van personeel te spreken.

Neem gerust eens CONTACT met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.