Detailhandel


Van Winkel tot webshop winkel

De detailhandel, loopt altijd het risico van schade.  Iedere winkel is weer anders. Een persoonlijke aanpak is dus belangrijk wanneer je een winkel goed wilt verzekeren. Wij werken met een zogenaamde risicoscan waarbij we alle risico’s vooraf goed in beeld brengen. Samen kijken we dan welke risico’s echt moeten worden verzekerd en welke niet.

Risico’s voor detailhandel

Nederland kent ruim 100.000 winkels en 20.000 webwinkels. Al deze winkels lopen risico’s, de één wat meer dan de ander. Hieronder de grootse risico’s op een rij:

Diefstal van of schade  aan jouw voorraad

Als winkelier heb je veel producten in de winkel of magazijn. Bij een inbraak kunnen de kosten snel oplopen. Brand- en waterschade kunnen zelfs een volledige voorraad vernietigen. Je hebt dus veel te verliezen.

Aansprakelijkheid

Heb je een onveilig product verkocht en loopt een klant daardoor schade op? Bijvoorbeeld letsel door een onveilig product? Dan kan de klant je aansprakelijk stellen. Hetzelfde geldt als een klant letsel oploopt in jouw winkel.

Wanbetalers en juridische conflicten

Soms krijg je te maken met geschillen die je zelf niet eenvoudig kunt oplossen: klanten die hun rekening maar niet betalen. Of leveranciers die niet leveren volgens de afspraken. Juridische hulp kan je helpen in deze gevallen.

Vals geld of diefstal van contant geld

Werk je met contant geld in uw winkel? Dan krijg je vroeg of laat te maken met vals geld. Ook diefstal van geld is geen uitzondering in de detailhandel. Zeker als dat gebeurt door een overval heeft dat grote gevolgen.

Natuurlijk kunnen er meer risico’s zijn. Denk bijvoorbeeld wanneer je een bedrijfspand in eigendom hebt, of veel aan een huurpand hebt veranderd, bedrijfsauto’s, scooters. Om nog maar niet van personeel te spreken.

Neem gerust eens CONTACT met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.