Gezondheid


Jouw gezondheid: De Basis verzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt.

Een naturapolis of een restitutiepolis? Hier zal premie maar ook gezondheid een rol spelen.

Verschil naturapolis en restitutiepolis
Er bestaan drie soorten zorgverzekeringen: naturapolissen, restitutiepolissen en combinatiepolissen. Het belangrijkste verschil tussen de natura- en restitutiepolis zit in hoe vrij je bent om zelf je eigen zorgverleners te kiezen.

Restitutie polis

Bij een restitutiepolis kies je altijd zelf naar welke arts, therapeut of naar welk ziekenhuis je gaat. Dit heeft geen invloed op de vergoeding.

 Natura polis

Bij een naturapolis maakt de verzekeraar afspraken met een aantal zorgverleners. Alleen bij deze zorgverleners krijg je de volledige vergoeding, zoals die geldt voor jouw verzekering. Ga je naar een andere arts of een ander ziekenhuis? Dan vergoedt de verzekeraar vaak maar 50 tot 80 procent. Door de beperkte vrije zorg keuze is een naturapolis altijd goedkoper dan een restitutiepolis bij dezelfde verzekeraar.

 Tip! Laat je niet afschrikken door een naturapolis! Bij de meeste naturaverzekeringen heeft de verzekeraar met heel veel zorgverleners afspraken gemaakt. Hierdoor kun je vrijwel altijd bij de zorgverlener van je keuze terecht. In de zorggids op de website van je zorgverzekeraar, vind je of je dokter, therapeut of ziekenhuis een contract heeft met de verzekeraar. 

Combinatie van natura- en restitutiepolis

Naast restitutie- en naturapolissen bieden sommige zorgverzekeraars ook combinatiepolissen aan. Bij deze verzekeringen mag je voor sommige zorg, bijvoorbeeld fysiotherapie, zelf je zorgverleners kiezen. Maar voor andere zorgsoorten werkt de verzekeraar met gecontracteerde zorg, bijvoorbeeld voor bepaalde operaties.

Ons aanbod

Wij hebben contacten met meerder zorg verzekeraars. Wij kunnen altijd een interessant voorstel doen. De premie speelt natuurlijk een rol maar ook de gezondheid speelt mee in het maken van een keuze.

Korting!

Bovendien kun je gebruik maken van onze collectiviteitskorting.  Hierdoor is een restitutiepolis vaak niet veel duurder dan een naturapolis.  Zo zie je je gezondheid is bij ons goed te verzekeren.

Informeer eens naar de voordelen. Ja ik wil meer weten neem CONTACT met mij op.