Geplaatst op: 3 augustus 2016

Jongere werknemer kiest vaker voor mkb-bedrijf

Jongeren & MKB

Jongeren kiezen tegenwoordig vaker dan voorheen voor een baan bij een mkb-onderneming dan bij een multinational. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland begrijpt deze verschuiving op de arbeidsmarkt heel goed. In het Algemeen Dagblad (AD) vandaag noemt hij de cultuur als een van de grootste voordelen van het werken bij een mkb-bedrijf.

Kentering

Uit cijfers van het digitale netwerkplatform LinkedIn is er een duidelijke kentering waarneembaar, zo schrijft het AD. Salaris en functietitel zijn tegenwoordig minder belangrijk voor jongeren. Ze willen daarentegen graag meepraten en beslissen en gehoord worden in een organisatie. Van Straalen: “De kleinere ondernemer kent zijn personeel goed. Er heerst een familiegevoel in deze bedrijven.” Volgens de voorzitter runt de baas samen met zijn werknemers de onderneming. “Ik kan me heel goed voorstellen dat dit niet alleen jongeren aanspreekt, maar ook veel oudere werknemers.”

In het AD noemt Van Straalen ook het economisch tij als motief voor de veranderende behoefte. “Grote bedrijven zijn nog sterk aan het afslanken, terwijl de kleinere nu veel meer de wind in de rug hebben dankzij de aantrekkende economie.”

Toptalent

MKB-Nederland lanceerde op 16 juni samen met EIFFEL het programma ‘Toptalent voor het mkb’. Dit project verbindt jonge, recent afgestudeerde talenten met een bedrijfskundige achtergrond aan mkb-bedrijven. Voor een periode van zes maanden kunnen ondernemers zo’n talent in huis halen. Onder begeleiding van EIFFEL doorlopen ze in die periode een intensief traject, afgestemd op de wensen van de onderneming. Na afloop van het traject is er de mogelijkheid het talent in vaste dienst te nemen. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden voor dit programma via www.mkb.nl/toptalent.

bron: site mkb.nl 3 augustus 2016