Geplaatst op: 14 mei 2020

Lloyds: verzekeraars lijden miljarden verlies

Kosten Corona

Lloyds, verzekeraars lijden verlies van 203 miljard dollar door corona

Lloyds of London, ’s werelds grootste handelsplaats voor verzekeringen, verwacht dat de verzekeringssector dit jaar 203 miljard dollar aan verliezen zal lijden als gevolg van de coronacrisis. Dat komt deels door claims en deels door verliezen op beleggingen.

Lloyds rekende uit dat verzekeraars dit jaar tot 107 miljard dollar aan verzekeringstechnische claims te verwerken krijgen. Dit bedrag staat gelijk aan de claims die werden ingediend na de meest catastrofale orkanen in de voorbije jaren. Als de uitbraak van het virus niet snel wordt ingedamd, zal dit bedrag verder oplopen, meent Lloyds.

Volgens Lloyds zullen de kosten nog hoger worden als de omvang en complexiteit van de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 volledig duidelijk is.

Wereldwijd zijn minstens 4,2 miljoen mensen besmet met het virus en bijna 300.000 mensen zijn om het leven gekomen. Alles bij elkaar plaatst het coronavirus de verzekeringssectorvoor de grootste uitdaging ooit, zo meent Lloyds. De uitbraak heeft al een stortvloed aan claims veroorzaakt door evenementen die werden geannuleerd, bedrijven die stil kwamen te liggen en andere kosten.

De wereldwijde recessie zit daarnaast de betalingen van premies mogelijk in de weg omdat huishoudens of bedrijven die kosten niet meer kunnen opbrengen. Veel Europese verzekeraars hebben onlangs dividenden opgeschort en winstverwachtingen geschrapt voor dit jaar. 

In een rondgang van AMweb langs de ceo’s van de grote Nederlandse verzekeraars toonden de bestuurders zich nog erg terughoudend over de gevolgen van de coronacrisis.

bron: www.amweb.nl 14 mei 2020