Geplaatst op: 11 augustus 2017

MKB bedrijven voor 70% familie bedrijven

70 procent van Nederlandse mkb-bedrijven is een familiebedrijf

Nederland telt op dit moment 271.790  MKB familiebedrijven. 70 procent van alle bedrijven die meer dan één werknemer in dienst hebben, is daarmee een familiebedrijf.

Van de horecabedrijven is zelfs 80 procent een  MKB familiebedrijf, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Bij landbouwbedrijven is dat 92 procent.

Het merendeel van de familiebedrijven heeft niet meer dan vijftig werknemers, aldus het CBS. Nederland telt 3.690 familiebedrijven die meer dan vijftig werknemers tellen en 365 bedrijven met meer dan tweehonderdvijftig mensen in dienst.

Gezamenlijk hebben de familiebedrijven 341.220 vestigingen in Nederland. Een relatief groot deel daarvan bevindt zich in Friesland, Drenthe, Zeeland en Limburg, terwijl Utrecht en Noord-Holland een kleiner percentage (respectievelijk 51 en 56 procent) vestigingen van familiebedrijven huisvesten.

54 procent van de bedrijfsvestigingen in de gemeente Eindhoven behoort toe aan een familiebedrijf. Daarmee gaat de vijfde stad van Nederland aan kop. In Utrecht gaat het om 54 procent en in Amsterdam om 45 procent.

Bron. nu.nl