Geplaatst op: 28 oktober 2016

Naturapolis populair bij zorgverzekerden

Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering dekt een grote meerderheid van de overstappers (69 procent) zijn zorgkosten met een natura basisverzekering. Vorig jaar was dit nog een minderheid, namelijk 40 procent. Dit stelt vergelijkingssite Pricewise.nl aan de hand van alle bij hen afgesloten zorgverzekeringen. Consumenten nemen genoegen met minder keuzevrijheid dan bij een restitutie zorgverzekering. De populariteit van een dergelijke verzekering, met dus een ruimere keuzevrijheid, gaat met 19 procent verder achteruit. (bedroeg 34 procent in 2014). In slechts 12 procent van de gevallen kiezen mensen voor de beperkte keuzevrijheid van een budget of selectieve zorgverzekering (tegen 26 procent vorig jaar).

Naturapolis populairder dan restitutiepolis

Wat is beter; een naturapolis of restitutiepolis? “Het lijkt er sterk op dat switchers steeds nauwkeuriger afwegen wat ze wel en niet precies nodig denken te hebben voor hun persoonlijke gezondheidzorg”, reageert directeur Hans de Kok van Pricewise. “Een goede naturapolis heeft voor veel verzekerden soms vrijwel dezelfde keuzevrijheid als de restitutieverzekering, die in veel gevallen ook niet alle zorgkosten volledig dekt. De restitutiepolis lijkt langzamerhand een beetje op zijn retour, althans onder overstappers.”

CANDOR  en zorgverzekeringen

Vanaf november zullen wij een link o onze site plaatsen waar u snel en gemakkelijk een offerte gebaseerd op uw eigen sitauatie kunt aanvragen.  U krijgt direct een overzicht van verschillende verzekeraars. Al onze klanten krijgen ook een mailing met daarin de link. Op deze manier hopen wij onze klanten nog meer service te kunn bieden. Mocht u vooraf al vragen hebben bijvoorbeeld over het verschil tussen een natura en restitutiepolis neem dan vooral even contact met ons op.

Bron : site nieuws verzekeringen