Geplaatst op: 18 november 2016

Premie autoverzekering fors hoger

Verzekeringspremies gaan explosief omhoog

De premies voor autoverzekeringen gaan explosief omhoog. Verzekeraars worden niet alleen op kosten gejaagd door meer aanrijdingen, maar ook door alsmaar duurder wordende reparaties.

„Auto’s zijn tegenwoordig net rijdende ’iPads’ en als er iets kapot gaat, betekent dat het herstel echt in de papieren gaat lopen. Dat geld moet ergens vandaan komen”, stelt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars.

Sinds eind vorig jaar stegen de premies van autoverzekeringen gemiddeld al met 21% en we verwachten dat stijgingen door zullen zetten”, zegt Suzan Samson van Independer. „Automobilisten met een WA-verzekering gaan dat het meest voelen in hun portemonnee met een stijging van 31%, wat neerkomt op €144 per jaar.”

Verbond van verzekeraars

Het Verbond ziet een duidelijke trendbreuk. Buis: „Vorig jaar telden we na jaren van daling ineens 50.000 aanrijdingen meer. Dat opgeteld bij duurdere herstelwerkzaamheden laat zien dat verzekeraars gezamenlijk hun uitgaven in vijf jaar tijd zagen stijgen van €1 miljard tot ruim €1,2 miljard. En dat is een sector die toch al jaren verlies leed.”

Uw autoverzekering

Mocht u autoverzekering teveel stijgen naaem dan gerust eens contact met ons op. Candor werkt met meer dan 50 verschillende auto verzekeraars wellicht dat wij iets kunnen betekenen,

Bron de Telegraaf