Eigen woning krediet


Wist je dat jij als huiseigenaar rentekorting kunt krijgen als je een krediet afsluit? Speciaal voor huiseigenaren is er een aantrekkelijke aanbieding.

Eigen woning krediet

Wist je dat jij als huiseigenaar rentekorting kunt krijgen als je een krediet afsluit? Speciaal voor eigen woningbezitters is er een aantrekkelijke aanbieding: Het Eigen Woning Krediet. Deze vorm van krediet wordt door kredietaanbieders ook wel de ‘Woning Voordeel Financiering’ genoemd,  ‘Huiseigenaar Doorlopend Krediet’ of ‘Huiseigenaar Persoonlijke Lening’. Het Eigen Woning Krediet is een goed alternatief voor een tweede hypotheek. Bij het afsluiten hoef je niet naar de notaris en ook géén taxatiekosten te betalen, terwijl je wel een aantrekkelijke rentekorting ontvangt.

Je kunt het opgenomen bedrag vrij besteden, bijvoorbeeld voor aankoop van duurzame goederen of om een bestaande (hypothecaire) lening af te lossen. Alleen voor bestedingen betreffende aankoop c.q. verbouwing van de woning of voor financiering van de restschuld na verkoop van de oude woning is de rente aftrekbaar.

Vorm van doorlopend krediet of Persoonlijke Lening

Het Eigen Woning Krediet is in meerdere varianten te verkrijgen. Als vorm van een doorlopend krediet kun je tot de afgesproken limiet onbeperkt geld opnemen. Het bedrag dat is afgelost, kun je weer opnemen tot aan het limiet. Op die manier heb je altijd geld achter de hand. Bij deze kredietvorm, inclusief opnames, is het nadeel dat de bewijslast om voor fiscale renteaftrek in aanmerking te blijven komen moeilijk is aan te tonen. Er kan ook worden gekozen voor een persoonlijke lening met een vaste looptijd en een vaste rente voor de duur van 5 jaar.  Je betaalt geen boete voor extra of geheel ineens aflossen. Deze annuïteiten lening voldoet standaard aan alle eisen om renteaftrek te garanderen.

Geschikt indien:

  • in bezit van een eigen woning
  • er een regelmatig terugkerende geldbehoefte is
  • je een hoger bedrag wilt lenen
  • je zekerheid belangrijk vindt
  • leeftijd bij aanvragen minimaal 21 en maximaal 68 jaar. Eindleeftijd 74 jaar.
  • voldoet standaard aan fiscale eisen renteaftrek bij de daarvoor geldende bestedingen.

Geïnteresseerd?

Wij vertellen  je er graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek.  Neem gerust eens CONTACT met ons op


Overige verzekeringen